17:00

Landvetter IS

Referat: IFK Björkö - Landvetter IS

IFK Björkö - Landvetter IS (3-1)
Björkös mål gjordes av: 1-0 (16min) Emil Henricsson, 2-0 (36min) Nils Andrén och 3-0 (40min) Nils Andrén på straff.
-
Söndageftermiddag och perfekta förutsättningar till match. Det var dags för vårsäsongens sista drabbning för IFK Björkö P-93/94 och det var Landvetter IS som kom på besök och chanserna till en 3-poängare var stora trots avbräck med återbud från Gustav som hade halsfluss. Domare Stefan Axell blåste igång till spel. Matchen startade lite trevande, men det kändes som om Björkö tog initiativet trots allt.
(12min) Landvetter får en hörna som blir farlig och det var nära att det blev mål, men direkt i anfallet efter så får Nils bollen och är nära att dribbla sig förbi Landvetters målvakt. Björkö ökar nu tempot en aning i passningsspelet och i den (15min) Nils i princip fri med målvakten men skjuter tyvärr mitt på. Nu är det full fart och i (16min) Emil Mattsson på mitten vänder upp och lägger en läcker passning ut på vänsterkanten till Johan Forseström som rycker förbi försvarare och slår ett lågt inlägg till Emil Henricsson som lossar vänstersläggan otagbart i målvaktens högra burgavel (1-0) och mycket bra spel.
-
Matchen böljar fram och tillbaka men det är Björkö som har det bättre spelet och Robin och Danne styr backlinjen med järnhand. Landvetters anfallare avväpnas varje gång dom försöker ta sig fram.
I slutet av halvleken tar återigen Björkö tag i spelet, det måste vara kondisen. (36min) 2-0 Nils Andrén får bollen och dribblar sig snyggt in i straffområdet och skjuter säkert in 2-0. Pressen fortsätter och bara några minuter senare blåser domaren för straff (40min) och Nils Andrén lägger in denna säkert.
3-0 i halvlek och matchen kändes säker, Landvetter hade några duktiga mittfältare, så Nils och Mattsson fick jobba hårt för att få bukt med dessa.
-
2:a halvlek och redan i den (7min) reducerar Landvetter 3-1 ett högerinlägg som blir skott på mål och bollen går över Wille i målet. I övrigt så händer inte så jättemycket i andra halvlek, några halvchanser mest för Björkö. Sebastian kom in på högerkanten och ställde till viss oreda för Landvetters killar och Julle ersatte Åstrand på vänsterbacken och Julle spelar som vanligt klokt och stabilt. Annars förändrades matchbilden radikalt redan i den (15min) när Dennis fick ett litet utbrott efter att ha blivit sparkad på hälsenan 3 gånger av en efterhängsen Landvetterspelare. Dennis beteende kan dock inte försvaras och domaren tar mycket riktigt upp det röda kortet direkt. Efter detta mattas matchen av en del och trots en man mindre så spelar vi ändå klokt och skapar en del fina halvchanser.
Bra jobb killar ingen nämnd och ingen glömd alla gjorde en godkänd insats denna dag och nu väntar en del vila, men spontanträningen är nog så viktig.